dilluns, 17 de novembre del 2014

Un brot de grip aviar ha sigut detectat a una granja holandesa.

 
Un brot de grip aviar H5N8 ha sigut detectada a una localitat situada a l'est de Holanda. Aquesta mateix grip ja havia sortit feia uns quants dies a una localitat Alemana. Segons L'OMS és la primera vegada que aquest tipus de virus surgeixen en Europa, ja que els anterior brots s'havien registrat a l'Asia.
Tot i que aquest virus no ha sigut diagnosticat encara en ninguna persona i que per a contagiar-se és necesari el contacti intens amb les aus, s'han hagut de agafar mesures preventives; com sacrificar 150.000 pollastres y prohibir la venta de les aus destinades per al consum humà (pollastres i patos).
A pesar d'aquesta prohibició de venta, el consumidor no notarà els efectes de la prohibició temporal i la sanitat holandesa ha donat per valida la venta dels ous no seran danyins per a la salut.
A l'any 2013 ja va haver un brot de grip aviar a Holanda que va matar a una persona i va infectar a altres 20.

Noticia Original

Video:

2 comentaris:

  1. Roger , m'ha paregut interessant llegir la teua notícia , en aquesta notícia es reflexa el poc interes que hi ha a realitzar investigacions sobre virus que no ens afecten directament a nosaltres , a l'espècie humana. I jo pense que en lloc d'agafar la solució fàcil (matar als animals infectats) , hi hauria que utilitzar-los com a font d'investigació , que seria molt més productiu.

    ResponElimina