dilluns, 3 de novembre del 2014

Una manta LED millora els resultats dels atletes

Uns científics han desenvolupat  una manta coberta de LED que augmenta la recuperació i resistència muscular després de la activitat física, disminuint la inflamació i accelerant la regeneració. El producte està patentat i es podrà comprar a finals d’any.
La fototeràpia de baixa intensitat actua amb l’exercici físic i fa que el teixit muscular conteste més als estímuls. És útil en l’esport i en la rehabilitació. El producte serà de plàstic, tindrà entre 50 i 200 LED.
La llum ajuda en la estimulació de les cèl•lules satèl•lit, situades en la fibra muscular. Aquestes cèl•lules estan en estat quiescent fins que s’activen amb l’exercici.
Es va fer una biòpsia abans i després de la prova per a observar el canvi genètic. També una dinamomètrica isocinètica per mesurar la força muscular. En una prova en voluntaris, aquests van estar fent exercicis un temps. A uns se’ls va fer la fototeràpia i a altres una manta que ho simulava. Els resultat mostraren un 32% més de força en els de la fototeràpia.
“El ideal és fer la intervenció ràpidament després de la practica esportiva” va dir Parizotto.

Notícia original
Relacionada
En aquest vídeo podem veure la màquina en funcionament:

2 comentaris:

  1. M'ha encantat el producte perque els atletes podrien recuperarse més ràpid si patixen una lesió. Pero es asequible per a tots els consumidors?

    ResponElimina
  2. M'ha agradat aquesta notícia perquè soc esportista i m'he assabentat d'un producte que no coneixia i que permet millorar la recuperació de l'esportista més ràpidament.

    ResponElimina