diumenge, 9 de novembre del 2014

Una missió impossible a Mart


Mars One té en ment realitzar un projecte un tant complex. La qüestió es que la NASA s’interposa a aquest ja que la fundació pretén aconseguir 4 astronautes disposats a fer un viatge a Mart solament d’anada cap al 2024. Cal ressaltar que aquest viatge no tindrà bitllet de tornada, és a dir, que els astronautes moriran a Mart.
La comunitat científica tampoc li veu trellat a que els astronautes no tornen a la Terra. Però així com alguns discrepen, altres com Buzz Aldrin (segon humà que xafà la lluna), pensa que el millor serà deixar allí els astronautes.
Un equip d’estudiants de l’Institut de Tecnologia de Massachussets (MIT) també qualifica aquest projecte com a inviable. El motiu principal pel qual pensen açò, es que els viatjants d’aquesta aventura moriran als 68 dies degut al desequilibri en els nivells d’oxigen provocat pels cultius que plantaran per subsistir. Aquest equip de la MIT no pretén amb aquest estudi desacreditar Mars One, sinó realitzar un anàlisi tècnic independent per a veure si n’és factible.
Detalladament el que consisteix l’expedició es que els astronautes que viatgen i “s’instal·len” a Mart no rebran els mitjans per a subsistir, sinó que els hauran de cultivar ells mateixa. L’aigua l’extrauran del sòl (després d’assabentar-se de quin es el millor lloc per a fer-ho), tindran 50 litres diaris d’aigua per individu i part d’aquesta es reciclarà. El menjar serà cultivat per ells (productes frescos), encara que duran des de la Terra racions limitades per a casos d’emergència. Finalment l’oxigen serà produït per la separació de components de l’aigua.
Ja per concloure es interesant saber que el cost del projecte s’eleva a uns 6000 milions de dòlars, encara que podria estar reduït a 4500 milions si no comptem els cars sistemes de telecomunicacions i energia. En definitiva, ha de desenvolupar-se una miqueta més la tecnologia per fer viable aquest projecte.
Recreació dels mòduls en els que viuran els astronautes que conformen la primera colònia marciana. MARS ONE.

1 comentari:

  1. En Mars One hi han molts voluntaris en tot el mon, un dels 10 països on hi han mes voluntaris es Espanya que te un total de 27 voluntaris, 18 xics i 9 xiques. El país amb mes voluntaris es EEUU que te un total de 297 voluntaris, 149 xics i 149 xiques.

    ResponElimina