dijous, 5 de març del 2015

Aeroturbina Darrieus

La aeroturbina Darrieus és una màquina eòlica en vies de desenvolupament que, a diferència de les aeroturbines d’eix horitzontal (més conegudes: molins i parcs eòlics) és una turbina d’eix vertical , són d’escàs ús però de molta utilitat.

Aquestes aeroturbines ens ofereixen una alternativa diferent a les aeroturbines d’eix horitzontal ja que la turbina Darrieus no necessita ser orientada (per qüestions de simetria), té un cost més barat, i ofereix menys problemes de resistència front al vent, el que permet que estiga situada a llocs com l’oceà o les altes muntanyes on els vents són massa forts per a una aeroturbina d’eix horitzontal.

La Darrieus està formada per dos pales de perfil biconvex unides les dos entre si i a un eix en el que es produeix el moviment rotatori. L’eix de la turbina estaria solidari a un alternador que seria l’encarregat de transformar l’energia rotativa en energia elèctrica.

A pesar de no ser molt coneguda per el públic se li augura un gran futur i unes altes prestacions.

Notícia original

Noticies relacionades:

Aeroturbina Savonius:
Madrid s’obri a l’energia eòlica:

Vídeo:

2 comentaris:

  1. Es una noticia mol interesant a la par que desconeguda per a molta gent que no vaga a tecnologia, pero tots sabem que el que realment t'haguera agradat fer es un motor stirling!!! ehh ehh

    ResponElimina
  2. Pense que es una noticia molt curiosa, ja que sempre que es parla de energia eolica pensem en els molins tipics de turbines horitzontals, pero aquestos molins amb tubina vertical es deurien de fer mes famosos i utilitzats ja que conforme diu el article son mes barats i mes facils de mantenir, que els molins de turbina horitzontal, tambe tinc que dir que magrada mes la aparença de aquesta maquina eolica que de l'atra.

    ResponElimina