dimecres, 4 de març del 2015

Descoberta una proteïna que regula les malalties autoimmunes.

El sistema immunitari és el que defén a l’organisme de bacteris, virus, fongs i altres patògens que causen infeccions. Però a vegades es descontrola i ataca al propi cos, causant malalties autoimmunes (lupus, esclerosi múltiple, etc.).
El seu tractament és especialmente complicat, perquè no es pot desactivar el sistema immunitari sense patir perilloses infeccions.
Esta és la línea d’un treball publicat en Scientific reports, del grup Nature, per un equip del Centre Nacional de Biotecnologia dirigit per Dimitrios Balomenos.
La clau del sistema immunitari està en els limfòcits T, explica Balomenos, i estos no poden ser iguals en una resposta immune normal i en una autoimmune.
“Les cèl•lules T, quan hi ha un invasor, es multipliquen molt, i ha d’haver-hi alguna manera de controlar-ho. Quan la quantitat de p21 augmenta, baixa la reacció autoimmune i es manté la immunitària normal”, resumeix Balomenos.
La investigación té l’avantatge, encara que s’haja assajat en ratolins, de que “la proteína p21 també s’expressa en humanos”, indica Balomenos. A vegades són estes altres fases les que són fàcils de frenar o activar. El propi article menciona el paper de l’interferó-gamma, una molécula relacionada amb la resposta immune.

Noticia Original

Noticies relacionades:
- Les dolencies autoimmunes tenen arrel comú.
- L’herencia genética explica el 50% de l’esclerosis.

Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada