diumenge, 8 de març del 2015

Un hominid desconegut

Fa poc de temps la revista Sciencie publicaba una troballa paleontologica. Es tractaba d’un hominid desconegut, el Australopithecus sediba que va viure fa uns 2 milions d’anys en Àfrica.

Els fossils trobats corresponien a un home  de 10 o 13 anys i una dona de 30 anys que van morir al caure al fons d’una cova. Ara cinc estudis diferents publicats en la mateixa revista descriuen nous detalls sobre l’anatomia d’aquest hominid. Aquest descobriment posa en dubte algunes teories sobre l’evolució humana.
Les investigacions diuen que tenia trets primitius com un cervell xicotet pero tambè trets molt similars als humans com una pelvis molt avanzada i unes mans dissenyades per a fabricar eines. Els cientifics creuen que es el millor candidat a avantpassat del gènere Homo es a dir el nostre.
El Australopithecus sediba ha sigut examinat per més de 80 científics de tot el món.Experts de la Universitat de Victoria en Melbourne d’Australia, van ajudar a precisar l’edat de l’estranya parella amb tècniques paleo magnetiques i amb la datació dels sediments del jaciment on van apareixer les restes que despres de investigar-les es va descobrir que tenien 1.977.000 d’anys



















2 comentaris:

  1. Hola Sara!
    Comente aquesta notícia per que em pareix interesant ja que a classe estem donant l'evolució de la vida. Aquest nou descobriment pot ser bo per a la ciència. És una notícia ben redactada.

    http://www.abc.es/ciencia/20130503/abci-australopithecus-sediba-sonrisa-humana-201305031038.html

    ResponElimina
  2. Em sembla una notícia molt interesant i el video esta molt be.

    ResponElimina