dijous, 5 de març del 2015

Tornar a caminar és possible

Darek Fidyka, pacient paraplègic d'origen búlgar ha tornat a caminar després de quatre anys.I tot va ser possible gràcies a la investigació que va desarrollar la científica espanyola Almudena Ramón.
Ramón va ser la primera doctora que va iniciar una investigació sobre la purificació i us de les cèl·lules del nas per a regenerar la medul·la. A més, anys després, ho va desmostrar. Gràcies a la recuperació funcional de rates paraplègiques aquesta tècnica es va fer famosa arreu de tot el món, entre altres Geoffrey Raisman, el que va fer possible la recuperació de Darek Fidyka el passat octubre de 2014.

Raisman duia anys estudiant el sistema vomeronasal i gràcies a la tècnica de la doctora Ramón va poder ser financiat de manera privada i provar-ho amb una persona. Actualment Ramón podrà provar-ho també a Espanya(És directora del Centre de Innovació Mèdica en Regeneració Medul·lar, CIMERM).

L'equip de la doctora Ramon ja ha començat a apricar la Teràpia Regenerativa Medular en un xiquet de set anys què, en menys de quatre mesos ha pogut recuperar la movilitat en els muscles i el coll. A més, és capaç de respirar sense la necessitat d'estar connectat a una màquina.

Aquesta teràpia està formada per quatre fases. La primera fase s'anomena Fase de Diagnòstic Multisistema, i és on es fan les proves mèdiques i psicològiques. S'estudia les funcions que ha perdut el pacient, les fibres que s'han perjudicat. Amb l'informació que s'obté es desarrolla un mapa anatòmic de cada pacient.
La següent fase consisteix en disenyar una Teràpia d'Activació Medular (TAM) amb la finalitat de la recuperació de la movilitat de les connexions no danyades.
La tercera fase és la del trasplant cel·lular. Primerament s'ha d'evaluar les zones de la medul·la espinal que requereixen una injecció de glia envolvent. Les cèl·lules s'aconsegueixen a través de l'estracció quirúrgica d'un bulb olafotori que purifica la glia. Finalment, la quarta fase consisteix en afavorir la reconnexió de les fibres nervioses trencades per la lesió, d'activar el funcionament d'aquestes i d'estabilitzar i integrar les funcions recuperades amb la resta de l'organisme.




Notícia original

Notícies relacionades:
Almudena Ramón, brillante investigadora boicoteada por el govierno
Tercermundismo científico

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada