diumenge, 1 de març del 2015

La criatura que no ha evolucionat en 2.000 milions d’anys.

Un equip internacional de científics ha descobert la major absència d'evolució que s'hagi conegut mai: un microorganisme de les profunditats marines que sembla no haver canviat  durant més 2.000 milions d'anys. ¿Pot aquest esser contradir al propi Charles Darwin ? Tot el contrari, els investigadors creuen que aquesta manifesta falta d'evolució recolza les teories del naturalista britànic.

Els científics van examinar bacteris de sofre, microorganismes massa petits per veure's a simple vista, que tenen 1.800 milions d'anys, preservats en les roques de les aigües costaneres d'Austràlia Occidental. Utilitzant una tecnologia d'avantguarda, van trobar que aquests bacteris tenen el mateix aspecte que els bacteris de la mateixa regió de fa 2.300 milions d'anys, i que tots dos grups antics són indistingibles dels bacteris de sofre moderns que es troben en el fang de la costa de Xile. Tots semblen el mateix malgrat el pas del temps.

Els fòssils analitzats es remunten a un període d'augment substancial en els nivells d'oxigen de la Terra conegut com el Gran Esdeveniment d'Oxidació , que els científics creuen que es va produir fa entre 2.200 i 2.400 milions d'anys. L'esdeveniment també va produir un augment espectacular de sulfat i nitrat, els únics nutrients necessaris perquè aquests bacteris sobrevisquessin en el seu ambient de fang d'aigua de mar, i que els científics diuen que els va permetre créixer i multiplicar-se.

Noticia Original

Noticies Relacionades:

Fòssils perduts de Darwin

Escarabat de fa 180 anys

Video:

1 comentari:

  1. Aquesta notícia és molt interessant, és l'excepció que confirma la regla de l'evolució,que no hagi canviat durant més de 2000 milions d'anys significa que aquest microorganisme ha sigut possiblement la criatura millor adaptada a les condicions imposades per la selecció natural.

    ResponElimina