divendres, 6 de març del 2015

Fumar no allibera l’estrès

La creença popular de que fumant allibers l'estrès, l'ansietat i que actua com un relaxant o tranquil•litzador, queda completament desmentida amb aquest nou estudi dut a terme pel University College London (Regne Unit). Més bé passa tot el contrari. Fumar augmenta un 70% el risc de patir ansietat i depressió.
 Per a la seva investigació, els científics van comptar amb la participació de 6.500 persones (tant fumadors com no fumadors) de més de 40 anys d'edat, descobrint, després d'un anàlisi psicològic de tots ells, que el 18,3% dels fumadors presentava símptomes de depressió i ansietat davant el 10% dels no fumadors i del 11,3% dels exfumadors. L'estudi tira així per terra el mite que el tabac relaxa.
 “Hi ha una creença per part de molts fumadors que fumar redueix l'ansietat i l'estrès, que és al seu torn el que provoca que molts fumadors es desanimen per deixar l'addicció. No obstant això, en lloc d'ajudar a la gent a relaxar-se, fumar augmenta l'ansietat i la tensió. La sensació de reducció d'estrès o de relaxació és temporal i prompte és substituïda per el síndrome d'abstinència i els desitjos”.
 I és que el tabac no redueix les causes subjacents a l'estrès. A la llum d'aquests resultats, deixar de fumar no només ens ajudaria a cuidar la nostra salut ia assegurar-nos una vida més llarga i saludable, sinó que pot ser una eina molt útil per a combatre l'ansietat, la depressió i millorar la salut mental, ja que l'estudi també va descobrir que els exfumadors que havien deixat l'hàbit feia més d'un any, van tenir perfils d'ansietat i depressió similars als participants que mai havien fumat.

Noticia original
Noticies relacionades:
NR1: 
NR2: 
 Video relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada