dijous, 5 de març del 2015

COM DETECTAR MALALTIES NEURODEGENERATIVES EN LA PELL

L'Hospital Central de Sant Luís de Ptosí, Mèxic, està investigant una nova forma de detectar l'alzhéimer i el pàrkinson i de moltes més malalties degeneratives a través d'una biopsia de la pell. El procés d'aquesta consisteix en controlar i estudiar el nivell de proteines característiques d'aquestes malalties. En el cas de l'alzhéimer es veuria un augment del nivell d'alfa sinucleina, i en el cas del pàrkinson, un augment en el nivell de la proteina tau.

Les característiques d'aquestes malalties apareix en una anomalía en alguna proteina de les neurones. Els científics van descobrir que aquesta anomalia també es podia percebre en la pell, per tant van arribar a la conclusió que estudiant solament la pell d'una persona i medint el nivell en excés de proteínes podrien anticipar malalties neurodegeneratives.

Aquestes enfermetats es caracteritzen per l'aparició d'alteracions en l'estructura i la fnció d'algunes proteines. S'ha fet un gran treball d'investigació en diverses persones, i encara que els resultats pareixen contundents, no estan corroborats, ja que aquestes malalties neurodegeneratives sols poden confirmar-se al 100% a través d'una biopsia del cervell. Aquesta hipòtesi serà presentada posteriorment en la reunió anual de la American Academy of Neurology.



Notícia original

Altres links:
http://noticiasdelaciencia.com/not/2792/-antivirales-para-enlentecer-el-avance-del-mal-de-alzheimer-/
http://noticiasdelaciencia.com/not/3372/disenan-anticuerpos-contra-la-enfermedad-de-alzheimer/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada