dijous, 5 de març del 2015

Descobrixen un cervell humà de 2.600 anys

Pot conservar-se un cervell en bon estat durant quasi 3.000 anys?
Això pareix, després de la confirmació d'un equip d'arqueòlegs del centre York Archaeological Trust (Regne Unit) de que el cervell trobat en 2009 en la localitat d'Heslington (York, Regne Unit) va pertànyer a una persona i que té al voltant de 2.600 anys d'antiguitat.
El cos en què es va trobar el cervell comptava amb la calavera, la mandíbula i dos vèrtebres que encara estaven unides i estava boca per avall en un pou. Els investigadors no van trobar cap rastre de la resta de parts del seu cos però el cridaner va ser el que van descobrir al netejar la calavera: "Vaig mirar a través de l'orifici en la base del crani per a investigar i, per a la meua sorpresa, vaig veure un material esponjós de color groc brillant”, explica Rachel Cubitt, coautora de l'estudi.


Després de confirmar, amb gran sorpresa, que es tractava d'un cervell, van comprovar que este es trobava molt ben conservat. Des d'este moment, 34 científics han estat treballant incansablement amb ell. Les conclusions han revelat que es tracta probablement d'un home, d'entre 26 i 45 anys edat, que va viure en el S. VI a. C, la qual cosa indica que el cervell té prop de 2.600 anys d'antiguitat.
El motiu pel qual porta tants anys sense descompondre's és tot un misteri ja que l'exterior del cap pareix haver desaparegut de forma natural i gradual per l'efecte de l'aigua, l'oxigen i la temperatura. Segons les seues conclusions, el cap va ser tallat del cos (possiblement després d'un penjament) i immediatament intrèpida a un forat en el sòl ric en argila humida, deixant lliure la zona d'oxigen. Amb el pas del temps el cabell, la pell i la carn del crani es van descompondre però les grases i les proteïnes del cervell pareix que es van unir entre si conservant la seua forma i moltes característiques microscòpiques que només es troben en el teixit cerebral.

Noticia original

Noticies relacionades:
Descobrixen a Perú l'ocupació humana més antiga en altitud
Resolt el misteri de l'origen dels primers natius americans


1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha agradat molt perquè trobe interessant que després de 2.600 anys es conserve amb tan bon estat un cervell. Açò em fa parar a pensar com és possible. I al pensar-ho em surten els dubtes de que alomillor no és tan antic però com està demostrat per 34 científics, tot afirma a que siga vertader. Per això, encara em plena més de curiositat que els científics i investigadors encara no hagen trobat una resposta certa al perquè.

    ResponElimina