dijous, 5 de març del 2015

El primer "Homo" va existir mig milió d'anys abans del que es pensava

En 1964, el descobriment de l'Homo habilis, es va considerar l'espècie més antiga coneguda del nostre llinatge evolutiu humà. El fòssil que suposo la determnacion d'este Homo va ser l'Olduvai Hominid Nº7 (OH 7) , este fòssil va ser encontrat en la gola d'Olduvai, situat a Tanzània, les restes estan compostos d'una mandíbula inferior, parts d'un neurocráneo i ossos de les mans que van pertànyer a un sol individu. No obstant això, no es puden comparar estos fòssils amb altres per la deformació de la mandíbula i la falta de peces en la caixa cranial parcial.
 
La reconstrucció demostra que la mandíbula és més primitiva que la de l'Homo erectus o de l'Homo sapiens, però que s'acosta mes a l'estrucura física de l'Australopithecus Afarensis. No obstant això, la caixa cranial reconstruïda d'OH 7 no és primitiva, sinó que la seua dimensió s'acosta mes al descubrido en l'Homo erectus.

A pesar que la grandària del crani s'ha considerat sempre clau a l'hora de caraceritzar espècies d'Homo contariament al que succeïx en l'aparença fisica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada