dijous, 5 de març del 2015

La matèria fosca podria ser la responsable de les extincions massives


Segons un estudi realitzat per un equip d'investigadors de la Universitat de Nova York, el moviment de la terra al voltant i a través del disc de la nostra galàxia, ple a més d'estrelles i núvols de gas i pols, d'un altre tipus de matèria que es coneix com matèria fosca, pot tenir efectes crucials per el destí del nostre planeta.

En passar pel disc galàctic, hi ha un moment, que es repeteix cada 30 milions d'anys, que travessem directament el disc, i aquest moment segons els investigadors, coincideix amb la col·lisió de nombrosos estels, i conseqüents extincions massives a la Terra. Això és a causa que la matèria fosca, que suposa un 25% de la massa de l'Univers, pertorba les trajectòries dels cometes, fent que s'apropin i col·lisioni amb la terra. A això se li afegeix que quan la Terra travessa el disc galàctic, hi ha una acumulació de les partícules de matèria fosca en el nucli terrestre, col·lisionant unes contra les altres i provocant un augment de la temperatura del nucli, que farà que sorgeixin canvis en el nivell del mar, erupcions volcàniques, i modificacions en el camp magnètic.


Notícia original

Notícies relacionades:

-Com es busca la matèria fosca?
-Troben matèria fosca dins de la Via Làctia

Vídeo relacionat:


1 comentari:

  1. Es una notícia bastant interessant, perquè aquestos fenomens poden causar diverses alteracions en el nostre planeta, que poden ocasionar alguns perills, però aquestos fenomens sols ocorren una volta cada 30 millions d'anys, es un risc que em d'assumir.

    ResponElimina