jueves, 5 de marzo de 2015

La minilluna del 2015

La lluna més petita de l'any vista des de la Terra, ja que s'encontra en el punt de la seva òrbita més llunyà de nosaltres.

Una superlluna, és un fenomen molt popular que ocorre quan el nostre satèl·lit natural, la lluna, apareix més gran del normal perquè s'encontra en el seu perigeu, el punt de major aproximació a la Terra de la seva òrbita. Aquest dijous 5 de març, passarà el contrari. La segona lluna plena de l'any, serà més petita del normal, una minilluna que serà la més petita del 2015.

La mida de la minilluna del 5 de març, comparada amb la superlluna que arribarà el 27 de setembre.
Aquest fenomen passa perquè la Lluna plena està en el seu apogeu, el punt més llunyà de la seva òrbita, que no es circular sinó el·líptica, que en aquesta ocasió separaran 406.385 km el centre de la Terra del centre de la Lluna. Es tan sols 80 km menor que l'apogeu més llunyà d'aquest any, que passarà el 14 de setembre però prop de la Lluna nova.

L'apogeu de la Lluna varia de 404.000 a 406.700 km de distancia, i s'encontra uns 50.000 km més lluny de la Terra que l'altre costat, el perigeu, que aquest any observarem una esperada superlluna el 27 de setembre. Aquest apogeu és el més proper corresponent a una Lluna plena fins el 27 de gener de l'any 2032. La fase completa es produirà a les 18:07 UTC,una hora més en la Península, més de deu hores després del apogeu.

Noticia original

Vídeo:No hay comentarios:

Publicar un comentario