divendres, 6 de març del 2015

ARBRES SINTÈTICS PER ABSORBIR EL CO2


Trobar maneres de netejar el diòxid de carboni de la atmosfera ha estat durant molt de Temps un dels principals objectius dels investigadors de tot el mon.
Els científics americans diuen haver trobat la solució al problema de l’acumulació del CO2: arbres sintètics capaços d’absorbir el diòxid de carboni.
Aquestos arbres han sigut dissenyats per l’ universitat de Columbia desprès d’anys d’investigació.
L’ invenció podria ajudar a mitigar l’excessiva cremada dels combustibles  fòssils contribuint així a aturar el fenomen de l’escalfament global, un dels grans reptes del segle XXI
Aquestes màquines estan estructurades com torres d’alta tecnologia amb materials especials absorbents segons el doctor Klaus Lackner, geofísic del centre d’enginyeria de la Universitat de Columbia en Nova York, qui ha estudiat l’absorció del CO2 durant 20 anys.
L’arbre te rames similars a les d’un pi i les seues agulles estan fetes d’un material plàstic que absorbeix el CO2 a mesura que fluix per l’aire. Dins de “l’arbre” el diòxid de carboni es conserva mil voltes mes ràpidament que en els arbres normals, i aquestos son els principals encarregats d’absorbir el CO2 de l’atmosfera. Ames, cada arbre absorbiria  una tonelada de CO2 al dia, l’equivalent a la quantitat de gas  que produeixen 20 cotxes.
El diòxid de carboni absorbit es comprimiria a un filtre on es faria líquid. Cada màquina comptaria amb 30 filtres que en total mesuraries uns 2,5 metres d’alçada i un metre d’ample. d’aquesta manera podria ser emmagatzemat en la profunditat terrestre o en un futur ser reutilitzat.
Es calcula que cada arbre costaria uns 20.000 dòlars, i farien falta uns 10 milions per retirar 3,6 gigatonelades de CO2 al any. Actualment es produeixen unes 30 gigatonelades de CO2 a l’any.
Aquest invent no seria una solució definitiva contra l’escalfament global, però ajudaria a guanyar temps.
Noticia original 1
Noticia original 2 
video:

2 comentaris:

  1. Aquesta notícia, ens informa d'una sol·lució important per a evitar l'escalfament global.
    el problema de l'escalfament global ha estat un dels principals temes de preocupació en les últimes decades ja que la contaminació atmosfèrica va paral·lela al progrés.
    si volem un desenvolupament sostenible caldà posar en marxa mesures com la que ens aporta aqueta noticia; que si no es la sol·lució final, almenys es un primer pas important.

    ResponElimina
  2. Em pareix un invent molt important, ja que amb aquests arbres els quals poden absorbir el CO2, podem si no prevenir, endarrerir l'escalfament global, ja que al final s'acabarà.

    ResponElimina