dissabte, 7 de març del 2015

Més de 1.000 milions de joves podrien estar en risc de patir pèrdua d'audició

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula que 1.100 milions de joves de tot el món podrien estar en risc de patir pèrdua d'audició a causa de pràctiques auditives perjudicials, com escoltar música a gran volum o llocs sorollosos com discoteques .
Segons es desprèn d'un informe publicat al Dia Internacional de l'Atenció otològica , milions de persones d'entre 12 i 35 anys pateixen una p
 èrdua auditiva discapacitant deguda a diferents causes.
La preocupació per l'augment de l'exposició a sons forts en llocs d'oci com clubs nocturns, discoteques, pubs, bars, concerts,gimnasos… és cada vegada més gran. L'accés a la tecnologia, concretament a alguns dispositius, com els reproductors de música, augmenten en perill ja que solen escoltar-se a volums perjudicials i durant llargs períodes de temps.
Tot això suposa amb freqüència un greu risc de pèrdua auditiva irreversible, que observa que els principals problemes es donen entre els adolescents i joves d'entre 12 i 35 anys de països d'ingressos mitjans i alts.
Segons les seves dades, gairebé el 50% estan exposats a nivells de soroll perjudicials a conseqüència de l'ús de dispositius d'àudio, com reproductors de MP3 i telèfons; i al voltant del 40% estan exposats a nivells de soroll en clubs, discoteques i bars..
Consells per evitar riscos
La primera recomanació és mantenir el volum baix, per això aconsella respectar els nivells segurs d'exposició al soroll, utilitzar taps per les orelles i cascos o auriculars que s'ajusten bé.
Limitar el temps que dedica a activitats sorolloses ja que la durada de l'exposició al soroll és un dels principals factors que contribueixen al nivell total d'energia acústica. Per aconseguir es recomana fer breus descansos auditius.
En tercer lloc, recomana vigilar els nivells segurs d'exposició al soroll utilitzant la tecnologia dels telèfons intel•ligents .
Finalment, recorda que cal fer-se revisions auditives periòdiques, i, per això, recomana aprofitar els serveis de revisió periòdica de l'audició, ja que això pot ajudar a detectar l'aparició de la pèrdua de audició en una etapa inicial.

Noticia original

Vídeo:

1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha agradat molt perquè trobe interessant que tant joves com persones adultes vagen sempre pel carrer amb els auriculars posats sentint música, un partit de fútbol o el que siga i aixi no se n'adonen del que esta pasant al seu voltat perque estan en el seu món virtual a la seua manera. També com es comenta a l'article en discoteques, bars, pubs... el nivell de soroll al que estem exposan-se si anem es un nivell molt elevat i no sols per als que anem a passar el nostre temps d'oci sino els mateixos treballadors que no se n'adonen d'aquest fet. M'agradat aquesta noticia perque es un fet que molta gent no te en compte que a qui realment esta perjudicant-se es a ell mateix amb els alst nivells de audició als que estem exposats dia a dia en tots els llocs.

    ResponElimina