dijous, 5 de març del 2015

És veritat que falta el graó perdut de l'evolució humana?

Segons una opinió prou difosa, es continua creient que els científics encara busquen sense parar el fòssil clau, el sant grial. I que s'han descobert ja molts homínids, però cap és l'autèntica anella, la connexió definitiva entre el simi i l'home que aconseguirà provar, més enllà de tot dubte, la teoria de l'evolució.
Certament, el concepte de l'anella que falta en la cadena, va ser essencial en els debats científics de la segona mitat del segle XIX. Si l'evolució era certa i els humans procedíem del llinatge dels simis, com sostenia Charles Darwin, va haver d'haver alguna forma intermèdia que ens connectara amb ells.
Descobrir eixe fòssil suposaria una contundent prova, i lògicament representava molt per als biòlegs evolucionistes de llavors. Hui en dia la teoria darwiniana es considera tan provada que es té per un fet científic en si mateix.
Les formes amb trets intermedis entre simis i humans, com els Australopithecus, es coneixen des de fa moltes dècades. Ara els paleontòlegs no pretenen trobar una mítica anella d'una cadena, sinó que intenten més aïna reconstruir dada a dada l'arbre genealògic dels nostres parents i avantpassats.


Cada any, el puzle es completa més i millor. Per això, continuar parlant del enllaç perdut en el nostre llinatge resulta enganyós i afavorix una visió de la teoria evolutiva com una construcció feble.

Noticia original

Noticies relacionades:
Descobrixen un gen clau en l'evolució del cervell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada