dijous, 5 de març del 2015

PER QUÈ LES ZEBRES TENEN RATLLES?


Moltes vegades ens haurem preguntat el perquè de les ralles de les zebres. Tots sabem que aqestes van evolucionar dels cavalls fa més de 2 milions d'anys, però no sabem perquè aquest animal va evolucionar i es va apropiar d'unes ratlles blanques i negres tan singulars en el seu cos.


L'equip de Bremda Larison, de la Universitat de Califòrnia de la ciutat estadounidense de Los Angeles, ha arribat a deduir que l'aparició d'aquestes ratlles de lligada a la temperatura del medi on viuen i també serveix com a medi protector d'enfermetats transmeses per les picadures d'algunes mosques.





Larison va investigar tres espècies de zebres de distints llocs i es va adonar que depenent del lloc on vivien i el clima que poseïa, el tamany, la separació, la tonalitat i el color de les ratlles variaba considerablement. Tot asò ho va poder deduïr ja que les zebres que vivien en unes zones més càlides tenien les ratlles nés juntes i més negres, mentre que les que vivien en unes zones més fredes tenien menys nombre de ratlles, estaven més separades i eren més clares i més fines.

Apart d'aquesta idea que van suposar, tambés es diu que les zebres utilitzen les seues ratlles per a confundir als seus depredadors, protegir-se contra els insectes que transmeten enfermetats, controlar la seua temperatura corporal i mantindre una cohesió social.



Notícia original

Altres links relacionats:
http://www.nationalgeographic.es/noticias/animales/120209-zebra-stripes-horseflies-bugs-akesson-science

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada