diumenge, 1 de març del 2015

Llacs de Girona tenen característiques similars als oceans del passat

Les característiques dels llacs de Banyoles (Banyoles i Cisó), a Girona, Espanya, són molt semblants a les dels oceans que existien quan van aparèixer les primeres formes de vida, segons un estudi liderat pel Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC).

El treball analitza el metabolisme dels microorganismes d'aquests llacs.Els microorganismes actuals es comporten igual que en el passat i poden donar pistes sobre com es van establir les primeres relacions ecològiques i les estratègies pioneres per obtenir energia i aliment.

Després de seqüenciar massivament l'ADN total de les zones profundes del llac de Banyoles riques en compostos tòxics de sofre, metà, anhídrid carbònic,amoníac i hidrogen, els investigadors han confirmat que és un ambient dominat per bacteris.

“Trobar petjades d'aquestes espècies en sediments antics ajudarà a reconstruir el passat”, afirmen els investigadors. Així mateix, assenyalen que les mostres analitzades ajudaran a predir el comportament dels oceans en zones costaneres davant els futurs escenaris de canvi climàtic i proliferació de “zones mortes”   amb falta d'oxigen.

Noticia Original

-Noticia Relacionada  1 

-Noticia Relacionada  2  

Vídeo


1 comentari:

  1. Esta notícia des del meu punt de vista esta ben resumida, explicada, bona presentació i per últim amb un tema molt interessant en qual ens informa que gràcies al descobriment d'aquest oceà i el treball dels investigadors ens ajudarà afrontar els futurs canvis climàtics.

    ResponElimina