divendres, 6 de març del 2015

Mart va tenir aigua suficient per cobrir tot el planeta


Segons els últims informes anunciats per la NASA, a Mart fa 4.500 milions d’anys hi havia aigua suficient com per a cobri tot el planeta amb un mar superficial.Fins al moment es sabia que al nostre planeta veí hi va haver aigua,però no es sabia quanta hi va haver ni per quant de temps va perdurar.
Gerónimo Villanueva, enginyer argentí de la NASA i persona que a encapçalat el grup de científics que a reconstruït el passat planeta,calcula que Mart va estar banyada per aigua 1.500 milions d’anys.
Aquest grup va utilitzar 3 els satelits mes infrarojos mes potents mes potents del mon.
El retrat del planeta fa 4.500 milions de anys a sigut publicat a la revista sciencie,en la qual mostra que el nostre veí era roig i blau.
Segons Gerónimo Villanueva, a Mart hi havien 20 milions de quilòmetres cúbics, però amb el pas del temps a perdut el 87% de l’aigua dels seus oceans primitius i el 13% restant esta congelada als pols.


Noticia original

Noticia relacionada 

1 comentari:

  1. Em pareix una noticia interessant, ja que si hi ha una altre planeta on es podria desarrollar la vida seria Mart, i saber que va existir un ocea es una informacio interessant.

    ResponElimina