dijous, 5 de març del 2015

Com ens afecten els mòvils al son?


Tot i que la tecnología ha anat evolucionant per millorar la qualitat de vida de les persones hi ha certs aspectes que han empitjorat amb el boom de l'era digital. Una de les qüestions que més s'està estudiant és com afecten els telèfons intel·ligents i altres dispositius electrònics a la qualitat del son. Diferents estudis han llançat evidències sobre l'alteració del son per la "llum blava" que emeten els smartphones i tablets.


Aquesta llum és captada per unes cèl·lules especials situades darrere dels nostres ulls que comuniquen al cervell que ja és de dia. No obstant això, la llum roja emet el senyal que és hora de dormir.Un nou estudi dut a terme per Qualcomm ha revelat que l'impacte negatiu dels dispositius electrònics sobre el son és especialment alt entre la població jove, ja que passa més temps connectada, com recull “The Atlantic”.Una enquesta realitzada entre 4.700 persones de set països, inclòs EUA, ha posat de manifest que els joves reconeixen en major mesura que no dormen bé perquè estan "connectats a la tecnología tot el temps".


Aquests són més propensos a mantenir els seus telèfons a l'abast de la mà a l'hora de dormir i la "llum blava" que emeten suprimeix la melatonina, una hormona que ajuda a estimular el ritme del son i els ritmes circadians. L'any passat, un estudi publicat per l'Acadèmia nord-americana de les Ciències va demostrar que els e-readers no només suprimeixen la melatonina sinó que a més redueixen el nombre total de minuts de son REM , la forma més reparadora del son.

Notícia original

Notícies relacionades:
Perills de dormir amb el mòvil encés.
Com ens afecta la tecnología al son dels adolescents.

Video relacionat:

2 comentaris:

  1. És una noticia interesan, yo també he buscat sobre el tema i he trobat una noticia relacionada http://www.altonivel.com.mx/como-afecta-al-sueno-la-tecnologia-.html en el que també parla sobre este greu problema que la gent no es concient. Aquesta noticia me ha servit per a saber els problemes que hi ha i intentar no fer-los

    ResponElimina
  2. Aquest notícia m'ha paregut molt interesant, ja que tots ,sobretot els jovens, em sentit parlar sobre que no era bo dormir aprop del telefón,pero mai em fet cas.Es un tema sobre el qual deuriem parar un poc més d'atenció, ja que aquests aparell tecnologics ens han aportat molts beneficis, però també ens poden aportar tot el contrari. Inclús, jo desconexia que els e-readers també eren perjudicials. Aquest tema pot parèixer no molt seriós, però a la llarga pot canviar, per això pense que el millor seria fer cas d'aquestes coses i no dormir aprop d'aquests tipus d'aparells, ja que aquest xicotet detall ens pot ajudar molt.

    ResponElimina