dimecres, 4 de març del 2015

ACONSEGUIXEN REPRODUIR MILERS D'ABELLES REINA A TRAVÉS D'UN MÈTODE GENÈTIC

Mèxic va posar en marxa el seu primer Centre de Millorament Genètic d'Abella Reina, en la comunitat de Jaltomate, Aguascalientes, el qual busca recolzar la productivitat de 45.000 productors mexicans de mel, que l'any passat van generar al país ingressos de 147 milions de dòlars via exportacions.





L'especialista José Rafael Llima Hernández, investigador del Centre, va detallar que el procés d'inseminació consistix en el fet que una vegada anestesiada l'abella s'obri el ganxo ventral, en el que s'injecten al voltant de quatre milions d'espermatozoides provinents del gandul. 

La nova instància científica té capacitat per a realitzar fins a 40 inseminacions diàries, i a partir d'este procediment s'obtenen al voltant de quatre mil abelles reines i de 8.000 i 10.000 abelles verges, la qual cosa contribuïx a generar nous ruscos.


El laboratori compta amb microscopis binoculars, estereoscopis i equips per a realitzar pràctiques a baix cost per als productors, així com amb tres especialistes certificats en inseminació artificial d'abejas. 

Entre els científics que laboren en este centre hi ha experts de Sagarpa i del Comité Estatal del Sistema Producte Apícola d'Aguascalientes. Es va triar esta última entitat degut al seu estatus sanitari i genètica de les abelles, les quals podran ser enviades a altres estats del país, a fi de millorar la qualitat dels eixams. 

Aguascalientes és el principal productor de mel d'acàcia (la qual és rica en pol·len, de color groc molt clar quasi blanc, de cristal·lització suau i fina, semblant a la mantega, i produïda a partir de la floració dels arbres d'acàcia) , la mateixa que a causa de les seues característiques i qualitat és exportada a països de la Unió Europea.


Les estadístiques del Servici d'Informació Agroalimentària i Pesquera (SIAP) assenyalen que anualment es produïxen al voltant de 56.907 tones de mel, amb un valor estimat en 2.168 milions de pesos.



Noticia original


Noticies relacionades per temàtica:
Noticia 1
Noticia 2

Video


1 comentari:

  1. És un notícia interessant ja que així no es pedran mai les abelles i sempre continuarem tinguen mel de alta calitat, gràcies al mètode genètic.

    ResponElimina