dijous, 19 de març del 2015

Solar Impulse 2, un nou avió impulsat per plaques solars


Una bona noticia per a la ciència comença a ser realitat, aquesta és l'invent d’un avió que prescindeix totalment de la utilització de combustibles fòssils per al seu funcionament. Després d’anys de dur treball,  este projecte dut a cap per dos suissos ix a la llum i pretén fer la seua primera prova de foc en aquest any 2015. André Borschberg y Berthrand Piccard que acaparen amb aquest invent un interès mundial, tenen planificat un viatge al voltant de la Terra el qual durarà 25 dies i estaran repartits en 5 mesos.

Amb una envergadura de les ales de 72 metres, el Solar Impulse 2 és més ample que un Boeing 747. Aixina i tot, la seua cabina sols deixa espai per a una persona. Les ales estan completament cobertes de plaques solars, en total 17.254 xicotetes plaques, les quals son tan fines com un cabell humà.
En aquest mes de Març de 2015 començarà el seu viatge eixint des del Golf Pèrsic i volarà sobre India i China abans de sobrevolar el Pacífic. Volarà a una altitud  de 8.500 metres durant el dia i un 4.500 per la nit per a estalviar energia. Un dels inconvenients serà que els pilots no podran casi dormir durant 5-6 dies ja que no hi haurà moltes parades en el trajecte marcat. Per a eliminar pes s’ha optat per no posar aire acondicionat, i per tant els pilots tindran que suportar temperatures que variaran de entre els -4º i els +37º.
Sense dubtes un bon invent per ajudar a la nostra atmosfera del canvi climàtic.

Notícia real
Notícia relacionada

Ací un vídeo creat per la organització del projecte on ens mostren com es va construir el Solar Impluse 2:

1 comentari:

  1. Realment, aquest és un projecte pioner. Si el viatge que realitzarà el Solar Impulse 2 sobrevolant la Terra confirma la seua viabilitat, revolucionarà el món sencer. No sols per ser una protecció al medi ambient degut a la utilització d'energia renovable, la solar, sinó perquè també és una motivació i una oportunitat per a l'exploració científica i una gran aventura humana. I els inconvenients de solament poder pilotar aquest innovador avió una persona i la necessitat de desprendre's de pes no són més que possibles millores, perquè tots els grans invents de la història han començat amb errades i han anat evolucionant. Esperem que per fi aquest avió marque l'inici d'una nova era per a la humanitat.

    ResponElimina