divendres, 6 de març del 2015

Una nau de la NASA aconseguix arribar a un planeta nano per primera volta



La nau espacial Dawn de la NASA ha fet història aquest divendres.Després de recorrer casi 5.000 mil•lions de kilómetres en un viatje de set anys i mig,la sonda s'ha clavat en órbita de Ceres  convertint-se  en el primer artefacte humà que visita un planeta nano.L'arribada a aquest proporcionará noves informacions per a comprendre els origens del nostre Sistema Solar aleshores també de la Terra.

A més de ser la primera nau espacial en visitar un planeta nano,Dawn també pot preumir de ser la primera missió espacial que ha orbitat dos objectius extraterrestres.Entre 2011 i 2012,la nau va explorar el asteroide gegant Vesta ,el que va facilitar nous coneixements i milers d’images d’aquest mon llunyà .
Aquest tour de dos parades pel Sistema Solar ha Sicut possible pel sistema de propulsió de ions de Dawn que,segons la NASA,ha resultat molt més eficiente que la propulsió química.

Noticia original

Noticies relacionades:
-Un nou punt lluminós al planeta nano Ceres desconcerta als científics

-Les millors images de Ceres tornen a mostrar una misteriosa taca blanca

Video:

1 comentari:

  1. Hem pareix un tema molt interessant ja que gracies a aquest fet ha proporcionat molta informació sobre els asteroides mes llunyants.

    ResponElimina