dimecres, 3 de juny del 2015

CASES A LA LLUNA CONSTRUÏDES AMB IMPRESORES 3D


Després de l'arribada a la Lluna de diverses missions espacials ,sembla que l'interès pel nostre satèl·lit natural va perdre l'interès per les diferents agències espacials del món. Ara, la Lluna torna a prendre importància en el coneixement de les dinàmiques de l'espai i sobretot, com a banc de proves per a futures missions a altres planetes.

Per ser el satèl·lit o planeta més proper a la Terra, és el primer en el camí cap a l'exploració de nous llocs habitables. Així doncs, no és d'estranyar que es plantege la possibilitat que, en el futur, hi hagen bases a la Lluna on puguen habitar els humans. Amb l'arribada de les impressores 3D s'ha obert una porta a la creació automàtica i robotitzada d'aquestes bases lunars.

La Lluna, a  causa de la seva massa no té atmosfera que la envolte.  Això suposa que no existeix oxigen perquè l'ésser humà puga respirar, sinó que tampoc hi ha la protecció enfront dels raigs solars i l'impacte de meteorits. Sería imprescindible la construcció d'aquesta base en cas de voler crear un lloc habitable per a l'èsser humà.


Per a això Foster +Partners, ha creat un projecte per construir una base a la Lluna amb ajuda d'impressores 3D aprofitant els materials de la pròpia superfície del nostre satèl·lit. El lloc triat per a la construcció seria la vora del cràter Shackleton,  ja que segons la rotació de la mateixa, és una zona banyada, casi de manera contínua per la llum, aquest oferiría energia solar per a que les màquines treballaren de manera contínua. A més, aquest lloc permetria reduir els extrems tèrmics que es produeixen a la Lluna on la temperatura pot oscil·lar molt més de 100 ºC. Però totes aquestes idees están en l’aire ,ja que encara es tenen que reunir els tècnics de les diferents agencies espacials,  per a que a aquestes idees es facón realitat. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada