divendres, 5 de juny del 2015

Una dona aconsegueix quedar-se embarassada amb un transplantament de cèl•lules mare


Maria, una dona que era estèril, ha aconseguit quedar-se embarassada després de sotmetre’s a una teràpia experimental  que du a terme  l’hospital La Fe de Valencia destinada a ajudar a dones com ella, amb una baixa reserva de òvuls . El procediment consisteix en un autotrasplantament de medul•la òssea , és a dir, de precursors de les cèl•lules de la sang (cèl•lules mare adultes) obtinguts de la pròpia sang de la pacient que es dirigeixen cap als ovaris per estimular-los Gràcies a això s'han pogut obtenir òvuls, fecundar-los in vitro i transferir un d'ells a María.
Maria havia provat abans la fecundació in vitro  però no va funcionar així que el grup d’investigació en Medicina Reproductiva de l’ Institut de Investigació Sanitaria de La Fe li va plantejar aquesta teràpia. La tècnica replica una teràpia que s'empra per tractar certs tumors com a leucèmies o limfomes i que consisteix a aplicar en el torrent sanguini les cèl•lules que donen lloc als diferents tipus cel•lulars de la sang (“precursores hematopoyéticos”), dirigir les cèl•lules als ovaris i així estimular la producció d’òvuls.
La intenció dels investigadors consisteix a provar l'eficàcia d'aquest procediment al llarg d'aquest any en 20 dones d'entre 18 i 40 anys amb una baixa quantitat d’òvuls. De moment, ja han participat cinc en l'assaig clínic. D'elles, els millors resultats s'han donat en María, que ha aconseguit quedar embarassada. En altres dos casos també s'han aconseguit embrions, encara que tenien anomalies cromosòmiques. Per a comprovar el resultat de la teràpia hi haurà que esperar els resultats de les 20 participants.

Noticia Original

Noticia Relacionada 1
Noticia Relacionada 2

Vídeo:

1 comentari:

  1. Em sembla d'allò més interessant. Tan de bo es puga fer el mateix amb més dones amb aquest tipus de problema.

    ResponElimina