dimecres, 3 de juny del 2015

Inventen un ull biònic que permetrà vore als cegos


Es tracta d'un dispositiu proveït d'una cambra i transmissors que permet millorar la seua visió al pacient de retinitis pigmentosa. El Govern dels Estats Units va aprovar una tecnologia de retina artificial que constituïx el primer ull biònic per a pacients d'este país, desenrotllat en part amb suport de la Fundació Nacional de Ciències, van informar hui mitjans locals. Segons un comunicat de la Direcció d'Aliments i Medicaments d'EE.UU. (FDA per la seua sigla en anglés) , el dispositiu, amb el nom comercial d'Argus II Retinal Prosthesis System, transmet per via sense fil les imatges d'una cambra muntada en ulleres de llarga vista a un conjunt de microelèctrodes implantat en la retina danyada del pacient.
Eixe conjunt, al seu torn, envia senyals elèctrics per mitjà del nervi òptic i el cervell interpreta la imatge. L'Argus II és un microprocessador que conté mil elèctrodes i va ser desenrotllat per Wentai Liu, professor de bioenginyeria en l'Escola d'Enginyeria i Ciències Aplicades de la Universitat de Califòrnia, a Los Angeles.
L'aprovació per part de la FDA beneficiarà només els individus que hagen perdut la visió com resultat de la retinitis pigmentosa (RP) profunda, una malaltia que afecta una de cada 500.000 persones als Estats Units.
La retinitis pigmentosa danya les cèl•lules sensibles a la llum que recobrixen la retina i, gradualment, disminuïx la capacitat de la persona per a distingir la llum de la foscor.
L'implante permet que alguns individus amb RP, que són completament cegos, localitzen objectes, detecten moviments, milloren l'orientació i la mobilitat, i discernisquen formes, incloses lletres grans. Encara que hi ha tractaments que demoren el progrés de les malalties que degeneren la retina, no hi ha hagut fins ara cap tractament que poguera reemplaçar la funció dels fotoreceptores perduts en l'ull.

Noticia original

Noticies relacionades:
•    “Ojo biónico” le devuelve la vista a un hombre después de 10 años.
•    Hombre recibe ojo biónico y ve a su esposa por primera vez una década.
Video:

1 comentari:

  1. És impressionant com avança la tecnologia en qüestió d'anys, és fascinant com una persona que siga cega, que mai en la seua vida puga veure gràcies a aquest meravellós invent. Estic molt content del fet que la gent amb discapacitats puga integrar-se a la societat tan fàcilment.

    ResponElimina