dimecres, 3 de juny del 2015

PROPIETATS NUTRITIVES DE LES FRESES SILVESTRES



La Universitat Complutense deMadrid (UCM) juntament amb la Universitat de Oporto han descobert que les freses silvestres tenen unes propietats nutritives diurètiques i astringents.

Patricia Morales afirma que encara ningú havia investigat sobre la composició de nutrients i de compostos bioactius en les infusions de les parts d’aquesta planta, com venen a ser les arrels, la tija i les fulles. Gràcies als estudis fets s’ha pogut comprovar que a més també tenen propietats antioxidants, i que les arrels silvestres contenen una gran quantitat de sucres, àcids grassos poliinsaturats i vitamina B9 i E, de les quals es recomanable consumir uns 200 micrograms diariament. Segons els experts, es recomanable, per a millorar la ingesta diaria de nutrients, consumir 100 mililitres diaris d’infusió d’aquesta planta.  Aquestes freses son abundants a Europa principalment, però també es troben en Canadà, Estats Units, Corea i Japó.


Gràcies als seus resultats aquesta planta està considerada com una garn font de nutrients i de compostos bioactius amb importancia fisiològica i nutricional.



Altres links relacionats:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada