dimecres, 3 de juny del 2015

Rússia és capaç de multiplicar la producció de antitoxina diftèria.

Rússia tindria capacitat, en cas de ser necessari, per a multiplicar per huit la seua producció anual de l'antitoxina per a tractar la diftèria, la mateixa que es va enviar a Espanya esta setmana per a atendre un xiquet ingressat a Barcelona.
Cada any, Rússia produïx un total de 5.000 envasos del sèrum antidiftèric, açò és, 25.000 bambolles amb un volum de 10.000 UI cada una.
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) no disposava d'eixe tractament, com tampoc Estats Units ni els països de la Unió Europea, atés que la malaltia ha desaparegut gràcies a la vacunació.
"A Espanya hem enviat 250.000 UI del sèrum. Açò és prou més del que és necessari per a curar un xiquet. Normalment el tractament requerix 100.000 UI.
D'acord al Ministeri de Sanitat rus, la situació amb la diftèria en este país en l'actualitat "es estable i va cap a l'eliminación". En este país, en el que va d'any no s'ha registrat cap cas, en 2014 va haver-hi dos i en 2013 van emmalaltir cinc persones, un xiquet i quatre adults.
La diftèria és una malaltia infecciosa produïda pel bacil C diphtheriae que es manifesta en la laringe i es transmet per secrecions de nas, esternuts, suor o llàgrimes de les persones infectades i afecta exclusivament humans.
Quan el bacteri creix allibera unes toxines que van a la sang i poden provocar lesions en el cor, els renyons i el sistema nerviós, i sol tindre un pronòstic reservat fins als 50 dies després d'haver-se iniciat.

Noticia Original

Noticies Relacionades:
- El xiquet en diftèria segueix greu però estable en la UCI
- Primer cas de diftèria en Espanya en quasi 30 anys

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada