dissabte, 6 de juny del 2015

Pequeños grandes inventos.

Aquest és el nom del certamen científic que premia les millors invencions de joves de quart de ESO, primer de batxiller i estudiants de graus mitjans. Aquest any va ser la cinquena edició del certamen,  i els guanyadors van ser els alumnes del institut Berenguer Dalmau de Catarroja, als que se’ls va fer entrega del guardó de l’escola d’enginyers industrials. El seu invent: un robot apte per submergir-se, amb control remot i equipat amb càmeres i llums amb la finalitat d’explorar els ullals(afloraments naturals s’aigua) del llac autòcton per excel•lència: l’Albufera.
El robot és una mena de dron aquàtic, envoltat per una malla metàl•lica de protecció, que permet descarregar després de la immersió les imatges captades en un portàtil.
Els altres guanyadors del certamen van ser els alumnes de l’Institut Tulell d’Alzira, que van crear una màquina capaç d’extraure alcohol del suc de taronja. El projecte s’anomena “estudi de la fermentació anaeròbica del suc de taronja”. El mecanisme per obtindre l’alcohol consisteix en un sistema intercanviador de calor entre els vapors i el líquid refrigerant que maximitza una determinada producció d’alcohol. Un dels reptes del projecte va ser trobar el llevat que produís la major quantitat d’alcohol.
Els estudiants destaquen el potencial del mecanisme com a combustible ecològic o dissolvent.
Noticia original
Noticies relacionada1
Noticia relacionada2
video relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada