dijous, 4 de juny del 2015

Impreses 3D salven la vida de tres nens

Tres nens nord-americans patien traqueobroncomalàcia, una malaltia que afecta les parets de la tràquea i impedeix una respiració normal, així com l'absorció d'aliments, i provoca insuficiència respiratòria i, fins i tot, aturades cardíacs. Els tres estaven prop d'una mort segura però gràcies a una innovadora tecnologia d'impressió d'òrgans, van poder salvar-se.

Kaiba, Garrett, i Ian (els tres nens afectats) van ser examinats per fer una tomografia per ordinador de cada un, per determinar la mida i forma exactes de les seves tràquees. Gràcies a una tècnica d'impressió 3D, van ser fabricats models tridimensionals fets d'un plàstic especial (policaprolactona) el qual li atorgava flexibilitat i permetia que el creixement del nen sigui paral·lel al del model de tràquea.

La seva implantació es va realitzar amb èxit, les tràquees artificials funcionaven correctament, els nens van sortir de cures intensives i van poder continuar amb una infància sana.

La tecnologia d'impressió d'òrgans em sembla un gran encert en la medicina, si una tràquea impresa funciona exactament igual que una normal, per què no funcionaria amb un cor? Suposaria una dificultat major però resulta un gran avanç en el sistema de trasplantaments d'òrgans, ja que actualment hi ha molta gent que ha d'estar en llista d'espera disposant d'un seriós problema en el seu organisme.


Video:


2 comentaris:

  1. Hola Rebeca! M'ha paregut molt interessant aquesta notícia ja que es molt nou que es puguen crear organs en 3D. En 2013 ja es va salvar la vida de un nadó. També m'ha paregut molt interessant que hi ha un laboratori especialitzat en crear organ amb les bioprinter.

    ResponElimina
  2. M'alegre molt de llegir notícies així. La ciència i la tecnologia fan meravelles!

    ResponElimina