dimecres, 3 de juny del 2015

Troben la clau per a previndre la metàstasi del càncer de mama

Un equip de científics de la Universitat de Sheffield (Anglaterra) i la Universitat de Copenhaguen (Dinamarca) ha aconseguit identificar una possible clau per a la metàstasi en pacients amb càncer de mama, després de descobrir un enzim que augmenta la propagació de la malaltia.

Segons han descobert els científics, este enzim pertanyent al grup de les oxidreductases, permet a les pacients amb càncer de mama triple negatiu alliberar el tumor primari, provocant forats en l'os i preparant l'arribada de les cèl·lules canceroses. Així, bloquejar l'activitat de l'enzim podria previndre tant el dany de l'os com la propagació de les cèl·lules tumorals a l'os, açò és, la metàstasi, i paralitzar també la progressió de la malaltia.

Este és un avanç important en la lluita contra la metàstasi del càncer de mama i estes troballes podrien conduir a nous tractaments per a detindre la metàstasi en el càncer de mama que creix en l'os, la qual cosa augmenta les possibilitats de supervivència de milers de pacients.

Les científiques estan convençudes de que d'ací a 2050 cap dona tornarà a perdre la vida a causa del càncer de mama.

Noticia Original.

Noticies relacionades:
-Una teràpia de llum per a recuperar la parla.
-L'orenga de la pizza combat el càncer.

Video:

1 comentari:

  1. Pense que és un pas important per a la ciència i per a la humanitat. Cada vegada que avancem tecnològicament, avancem també com a població perquè som capaços de previndre o salvar més persones de sofrir o morir d'aquesta malaltia: el càncer.
    Tot i ser que el 2050 no estiga prop, serà la primera vegada que aquesta malaltia tinga una cura definitiva i això és essencial.

    ResponElimina