dimecres, 3 de juny del 2015

El cervell dels atletes d'elit és un 82% més ràpid

Els atletes d'elit que exercixen esforços físics extrems dins de l'esport, compten amb una àrea del cervell que funciona un 82% més ràpid que la mitjana, segons l'últim estudi dut a terme per un equip de científics de la University College London (Regne Unit) .

Per a l'experiment, els participants van haver de realitzar una sèrie de tasques que requerien l'ús de la corfa parietal del cervell, una zona clau que determina la velocitat de reacció. Els resultats no van deixar lloc a dubtes: la resposta dels atletes d'elit es mostrava com un avantatge excepcional respecte als altres.

Uns quants deportistes van ser sotmesos a pressions físiques i mentals abans de realitzar una tasca visual cronometrada que exigia als participants identificar una sèrie de formes i patrons. Després dels exercicis físics, que portaven als subjectes a l'extenuació, els esportistes d'elit van ser un 82% més ràpids en les proves d'intel·ligència.

Com més fatigats estaven, els esportistes d'elit milloraven una mitjana d'un 10% més, en comparació del grup de control que empitjorava fins a un 60% més. Respecte a les distraccions en el transcurs de les tasques, els atletes d'elit van ser 3 vegades més eficients que els altres subjectes.

Noticia Original

Noticies relacionades:
-Així funcionen el plaer i el dolor en el cervell.
-Les dietes saludables forgen cervells més intel·ligents.

2 comentaris:

  1. M'ha paregut una noticia molt interessant, ja que jo soc esportista d'elit i no sabia que els esportistes d'elit eren més eficients quan estan fatigats.

    ResponElimina
  2. Em pareix una notícia del més novedosa, i per descomptat molt interessant ja que no havia escoltat mai aquesta curiositat dels esportistes d'èlit. Ací t'adjunte un vídeo amb esportistes que tenen paràl·lisis cerebral.
    https://www.youtube.com/watch?v=zZ9trlsvD74

    ResponElimina