dissabte, 6 de juny del 2015

DERIVAT DEL CÀNNABIS ALENTEIX L'ALZHEIMER




Han provat amb ratolins que un fàrmac derivat del cànnabis és capaç d'alentir, tant a nivell cognitiu com molecular, l'avanç de l'alzheimer en els animals. L'estudi dels científics ha determinat que l'administració d'aquest fàrmac, el qual està constituit per una combinació de dos varietats de planta de cànnabis, produeix importants millores en els ratolins tractats en les primeres fases d'aquesta enfermetat.


Asseguren que subministrar aquests dos extractes de planta de cànnabis a un model animal (ratolins modificats genèticament per a que patiren alzheimer) te efectes vertaderament beneficiosos perquè aquests ja no perdien la memòria com abans. Els científics van començar a tractar als ratolins en les etapes inicials de la enfermetat, quan van iniciar la clàssica de pèrdua de memòria, i amb açò van descobrir que després de setmanes sumbinistrant el fàrmac els animals ja no presentaven problemes de memòria i a més, ja no tenien tampoc dificultat amb les tasques d'aprenentatge.

Els científics han aconseguit reduïr la inflamació de les molècules amiloides, que son les marques distintives que es poden vore als malalts d'alzheimer. A més, aquest fàrmac redueix el estrès oxidatiu, també comú a les enfermetats neurodegeneratives, fa que les cèl·lules generen compostos oxidants perjudicant altres molècules. La suma de tots aquests factors pot ser la causa de la reducció nomenada respecte a la enfermetat.

Aquest fàrmac ja està comercialitzat per a l'esclerosi múltiple i està en fase de desenvolupament clínic per a altres aplicacions terapèutiques, els científics calculen que els primers assajos clínics amb èssers humans no tardaran massa temps.


Notícia original

Notícia relacionada



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada