dimecres, 3 de juny del 2015

Manipulen l´ADN d´un embrió

Per a evitar que cap bebè nasca amb malalties transmissibles el pioner Regne Unit va aprovar una tècnica de reproducció assistida basada en la utilització de l'ADN de tres persones.

 La nova tècnica, descoberta per un equip de científics espanyols, elimina els gens alterats directament en l'embrió o inclús en el propi òvul abans de ser fecundat.Con l'objectiu d'eliminar les malalties mitocondrials i sense utilitzar l'ADN de tres persones.

Després d'esborrar el debat ètic que si apuntava a la tècnica de reproducció assistida de Regne Unit obri la possibilitat de posar en pràctica l´ "adn a la carta". Esta demostració no sols ens portaria a corregir o eradicar malalties transmissibles sinó que podríem aconseguir que els bebès foren al nostre gust.

 En la tècnica s'empra nucleases que detecten l'ADN alterat i ho tallen. Este tall no elimina totes les còpies mutades però sí les suficients per a assegurar una descendència sana.
En este cas els científics han esborrat l'ADN mitocondrial mutat tant en òvuls com en embrions de ratolins, descobrint que totes les cries van nàixer sanes.

La posada en practica d'esta fita en els humans podria previndre, abans de nàixer, malalties hereditàries com el càncer, la diabetis o les malalties neurodegeneratives.




Noticia original

Noticia relacionada

Vídeo relacionat:

1 comentari:

  1. Em pareix una noticia molt interessant ja que es un gran avanç en la cura de malalties. Encara que la tecnologia ha avançat molt, hi ha moltes malaties com el càncer o la diabetes, per exemple, les quals no podem curar i que condicionen bastant la vida de els qui les pateixen. Amb aquest descobriment podriem solucionar aquest problema i a la mateixa vegada també reduiriem les possibilitats de els descendents de els qui les pateixen.

    ResponElimina