dijous, 4 de juny del 2015

Contaminació de l’aire causa ansietat.



La contaminació ambiental es un factor de risc per a patir malalties cardiovasculars, pero tambe s’associa a partir riscos d’ansietat. Investigadors de la Universitat Jonhs Hopkins y de l’escola de Salut Pública de Harvard han realitzat un treball on apareix una associació  entre la contaminació de l’aire per particules i l’ansietat.

L’ansietat afecta a un 16% de les persones a lo llarg de la seua vida.Els investigadors han revisat a 71.271 dones, d'entre 57 i 85 anys d'edat. L'exposició a les partícules PM 2,5 i PM 2,5-10 es va determinar a partir de les dades geogràfiques i meteorològiques nacionals i es van estimar a partir de cinc punts abans d'avaluar la presència de l'ansietat.
Els investigadors tambe van tenir en compte la distancia de la residencia de les persones a les carreteres principals ,relacionant-les així amb la contaminació.

Els investigadors van fer qüestionari sobre el tema.Els resultats van mostrar que un 15% de les dones que hi havia completat el qüestionari tenien símptomes elevats d’ansietat. Les dones que residien a entre 50 i 200 metres d'una carretera principal eren més propenses a patir símptomes d'ansietat més elevats que les que viuen a més de 200 metres de distància. Però les que tenien casa a uns 50 m d'una carretera principal no van experimentar aquesta associació.





Noticia original

Noticia relacionada 




1 comentari:

  1. Hola Pau, aquesta noticia em pareix molt interesant, ja que tanta contaminació no es bona per a la nostra salut.

    ResponElimina