divendres, 5 de juny del 2015

Controlar la ansietat davant els exàmens finals

La quantitat d'exàmens, les nits sense dormir a causa d'estudiar, el café... etc, ocupen els dies de molts estudiants però en alguns d'ells, el 25%, un altre factor els dificulta l'estudi: la ansietat.

Existeixen dos tipus d'ansietat: la racional i la irracional.
Segons explica Isabel Serrano a EL MUNDO, "Un alumne presenta ansietat racional quan no estudia correctament o directament no ho fa. En aquests casos, es diu que el problema sorgeix perquè no té hàbits ni tècniques d'estudi adequats".

Per altra banda, un alumne presenta problemes d'ansietat irracional quan sí que estudia i ho fa correctament, però a l'hora de l'examen es posa nerviós i rendeix pitjor del que podia haver fet. Hi han diversos motius. En alguns casos sorgeix degut a que l'alumne ha tingut algun tipus de bloqueig en l'examen. "Si aquest alumne centra la seua atenció en aquesta única vegada que es va bloquejar i no en les vegades que va tenir èxit, és possible que pateixca un procés de condicionament: anticiparà futures situacions d'examen, el que li farà sentir malestar", afirma Isabel Serrano.

Existeixen diferents formes per controlar, evitar i/o disminuir aquests símptomes. Segons aconsella Serrano, si es tracta d'una ansietat racional, l'alumne haurà de programar un temps d'estudi i utilitzar tècniques d'estudi adequades, existeixen molts manuals en els quals hi han pautes per a seguir. El lloc i el ambient en el que s'estudia és molt important.
Si es tracta d'una ansietat irracional, Serrano assenyala que cal aprendre a relaxar-se correctament per controlar les manifestacions fisiològiques de l'ansietat. També canviar pensaments negatius a positius.

La clau està en tindre confiança en un mateix. "És diferent dir 'mai acabaré la carrera' a dir 'si suspenc, revisaré l'examen per veure les errades i corregir-les i em relaxaré per traure millor nota la pròxima vegada", concluix aquesta.

Notícia original

Notícia relacionada

Video

1 comentari:

  1. Aquesta notícia em pareix molt interessant i de molta ajuda tinguent en conter que estem passant per aquesta mateixa situació, i gràcies a aquestes investigacions aquestes situacions ens resultaràn més fàcils de superar.

    ResponElimina