divendres, 5 de juny del 2015

La planta que creix on hi ha diamants


Stephen I. Haggerty, geòleg del departament de Ciències de la Terra i el Medi ambient de la Universitat Internacional de Florida a Miami (Estats Units), afirma haver descobert que una planta tropical -de nom científic Pandanus candelabrum- és un bon indicador per a localitzar en superfície les àrees en les quals es troben les formacions o ximeneres de kimberlita, roques d'origen volcànic conegudes perquè en ocasions conté importants quantitats de diamants.

Els resultats de la recerca del professor Haggerty es publiquen en l'edició de juny-juliol de la revista Economic Geology.

Haggerty explica que després de diversos anys d'intensa exploració en un districte del nord-oest de Libèria on existeixen diverses excavacions artesanals de diamants, finalment han aconseguit descobrir una nova formació de kimberlita. Un dels elements que han permès la localització d'aquest possible jaciment de diamants ha sigut la presència d'exemplars de Pandanus candelabrum, una planta que sembla ser un bon indicador de la kimberlita.

El geòleg creu que pot tractar-se d'una nova espècie o subespècie que s'ha adaptat als sòls de kimberlita. Aquests són rics en fòsfor, magnesi i potassi, "boníssims fertilitzants" per a aquestes plantes segons ell. Segons alerta en Science un col·lega seu, Steven Shirey, especialista en la recerca de diamants en l'Institut Carnegie a Washington, "si la planta és indicadora d'aquest fet, els caçadors de diamants a Àfrica Occidental van a saltar sobre ella com a bojos".



Notícia original


Notícies relacionades:


Notícia 1

Notícia 2


Vídeo:



1 comentari:

  1. Resulta molt interessant aquest fet. Sembla increible que aquestes plantes apareguen en zones on hi ha diamants i com bé diu Shirey, si açò és realment cert, la gent anirà en busca d´aquestes plantes desesperats amb l´objectiu de trobar diamants.

    ResponElimina