divendres, 5 de juny del 2015

Com es desorienten les aus marines per la contaminació lumínica

Els pollastres de baldrigues ventafocs inicien els seus vols de nit però es desorienten per les llums de la ciutat. En ocasions xoquen amb edificis i arbres o acaben a terra, on se´ls menjen  o els atropellen. Un equip de científics ha estudiat quins nivells de llum i a quina distància es pot provocar aquesta desorientació.

Les dades obtingudes mostren que el 50% dels pollastres cau prop dels seus llocs de cria, en un radi de tres quilómetres, i que els colònies d'aus més afectades són els estan localitzades més allunyades de la costa. A més, a els pollastres iniciïn el vol cap a la mar en les tres primeres hores després de dir la posta de sol, coincidint con los majors Nivells de contaminació lumínica. Les aus adultes no és desorienten.

Atès que la llum dels centres urbans sembla no afectar els adults, aquest any, durant l'època reproductora, els científics començaran a marcar-los amb GPS per determinar si eviten zones urbanes per assolir les colònies de cria o si les travessen sense desorientar-se.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada