dissabte, 6 de juny del 2015

Pròtesis controlades per la ment

Els cirurgians de la universitat van implantar dos petits elèctrodes en el cervell del pacient. Aquests elèctrodes van ser després connectats amb cables a diversos ordinadors capaços de descodificar els senyals cerebrals. Aquests senyals, ja descodificades, van ser enviades finalment al braç robòtic.
Segons els científics, va ser tota una sorpresa per a ells que el pacient aconsegueix controlar el braç des del primer dia.
''Ara tenim una nova interfície de control cervell-màquina. Això obri la porta a moltíssimes possibilitats de desenvolupament de les noves tecnologies, tecnologies transformatives que podrien permetre als pacients que hagen patit danys neurològics recuperar una certa indendependència”, explica el cirurgià Charles I. Liu.
Connectant aquest tipus de pròtesi a la part del cervell que controla, no els moviments, sinó la intenció del pacient de moure un objecte, els científics han aconseguit alguna cosa casi impossible fins hui: que un braç robòtic realitze moviments naturals i fluíds.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada