dimarts, 2 de juny del 2015

Descoberts els fòssils d'un parent de 'Lucy'.

Lucy, tal com coneixem a l'esquelet de australopitec més conegut del nostre arbre genealògic humà, té un nou parent gràcies al descobriment d'unes restes fòssils de mandíbula i dents trobats a les extenses planes de la regió d'Afar, a Etiòpia (Àfrica) que coincideixen en el temps amb les restes d'aquesta. Aquesta nova espècie d'homínid, batejat com Australopithecus deyiremeda, va viure fa entre 3,3 i 3,5 milions d'anys.

 La troballa d'aquest companyer de Lucy, publicat a la revista Nature, confirma que aquest nou homínid va compartir territori amb l'Australopithecus afarensis i no en soletat com portava debatin la comunitat científica des del seu descobriment en 1974. Tant és així que les restes trobades distaven tan sols d'uns 30 quilòmetres de distància d'on vivien els afarensis, en Woranso-Mille.

 "La nova espècie proporciona, per primera vegada, una prova que més d'una espècie d'homínids es van superposar en l'espai i en el temps. Té l'esmalt dental més gruixut i la mandíbula inferior més robusta que l'Australopithecus afarensis i que el Kenyanthropus platytop ", el que indicaria que la seva dieta seria encara més variada que la de l'Afarensis.

 Segons comenta l'equip internacional d'investigadors que ha dut a terme el descobriment, és possible que l'espècie de "Lucy" i el nou homínid no fossin tampoc els únics a coexistir al mateix temps.

 La troballa d'aquests nous fòssils iniciarà un gran debat científic sobre els orígens de l'ésser humà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada