dimarts, 2 de juny del 2015

Descobreixen peixos serra nascuts sense reproducció sexual.


Un estudi, publicat en la revista Current Biology, revela que diverses cries de peixos serra pinta (Pristis pectinata) han nascut gràcies a la reproducció asexual, quelcom que no s'havia identificat prèviament en vertebrats criats en estat salvatge. 

Entre els vertebrats, este procés comença quan l'òvul absorbix a una cèl·lula germana genèticament idèntica. El problema que sorgix és que les cries tenen quasi la mitat de la diversitat genètica de les mares i solen morir, fins ara, els únics exemplars vivents de vertebrats que havien nascut d'esta manera havien sigut criats en captivitat. Per tant, no se sabia si la partenogènesi era verdaderament eficaç per a contribuir a la proliferació de l'espècie en el seu entorn natural. 

És possible que este procés puga ocorrer en poblacions xicotetes o en declive, per esta raó, demanen a la resta de científics que busquen referències d'exemplars partenogenètics que fins ara hagen pogut romandre ocults en les anàlisis d'ADN. Les cries identificades han sigut marcades i tornades a la naturalesa per a estudiar els seus moviments.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada