dimecres, 3 de juny del 2015

Eficàcia i tolerabilitat: nou tractament del VIH

Un equip d'investigadors de l'Hospital La Paz de Madrid i l'Hospital Clínic de Barcelona  han demostrat que el tractament del VIH pot simplificar-se continuant tenint la mateixa efectivitat de sempre. 

Gràcies a l'ús de dos antirretrovirals, que tenen la mateixa tolerabilitat que el triple tractament estandard. Açò podria millorar i augmentar el cost-benefici del pacient.

Encara que aquest tractament no té cura per a la infecció, és capaç de reduïr la carga viral fins uns nivells incapaços de detectar i el més important, reduïx d'una manera considerable la transmissió del virus, aixió podent portar els infectats una vida saludable.

Tot i continuar utilitzant-se l'àntc mètode dels tres fàrmacs, està buscant-se com simplificar aquest tractament per a millorar l'adherencia i reduïr tots els efectes secundaris que té. A més, si els nous fàrmacs fallaren, els autors tenen unes opcions terapèutiques.

En aquesta feina han participat 250 pacients de 32 hospitals diferents de l'estat espanyol i francés, en el qual es comparava el antic mètode i el nou. El que van fer va ser administrar el tractament nou amb un inhibidor de la proteasa, lopinavir-ritonavir i un inhibidor de la transcriptasa inversa: la lamivudina, comparant el tractament triple amb els dous nous fàrmacs.

Els resultats van demostrar que els dos fàrmacs maneten la carrega viral baixa. Josep Gatell, jefe de Servidi d'Enfermetats Infeccioses i VIH de l'Hospital Clínic de Barcelona afirma que es tracta d'un avanç.

Per a donar més punts positius a la combinació d'aquests dos fàrmacs, aquesta estratègia serà més económica.



Notícies relacionades:

Un pacient de VIH de cada tres podria sufrir alteracions renals terminals

El VIH s'expandeix per Espanya

Notícia original


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada