dimecres, 3 de juny del 2015

El polp veu a través de la pell

Els polps, els calamars i les sépies un grup de mol•luscos coneguts com a cefalòpodes són els campions del camuflatge en l'oceà. Els polps poden imitar el color i la textura d'una roca o un fragment de coral. Els calamars poden donar brillantor a la seua pell per a assemblar-se a l'aigua en què naden. I les sépies poden inclús cobrir-se de quadrats blancs i negres.
Els cefalòpodes posseïxen uns ulls grans i potents per a captar el seu entorn. Però dos nous estudis publicats per The Journal of Experimental Biology indiquen que tenen una altra manera de percebre la llum: la pell. És possible que estos animals hagen desenrotllat un ull que ocupa tot el seu cos.
Quan la llum penetra en l'ull d'un cefalòpode, s'estrela contra unes molècules de la retina denominades opsinas. La col•lisió desencadena una reacció bioquímica que envia un senyal elèctric des de l'ull del cefalòpode fins al cervell.
La pell dels cefalòpodes conté una cèl•lules plenes de pigments conegudes com cromatóforos, que estan rodejats de músculs i terminacions nervioses. Quan els músculs es contrauen, estenen els cromatóforos, la qual cosa els permet absorbir més llum i dóna nous colors als animals.

Noticia Original

Noticies Relacionades:
- Les mosques també és donen esglais.
- Els animals es pareixen cada vegada més als humans.

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada