dimarts, 2 de juny del 2015

Les emocions poden generar dolor al nostre cos

En el portal littlethings.com s’ha intentat respondre a la pregunta  de fins a quin punt afecta el dolor emocional al físic. S’han basat en diferents estudis que diuen que el dolor crònic no solament és causat per algun dany físic, sinó també per l’estrés i els problemes emocionals, com el de la doctora Susanne Babble, aquesta sosté que a menut la funció del dolor físic és advertir a la persona de que hi ha que seguir treballant en l’aspecte emocional.

Per respondre adequadament a la pregunta es va consultar amb experts per trobar alguna relació entre les emocions i el dolor en àrees específiques del cos.

Per a determinar la causa del dolor de cap, littlethings.com es va basar en el que dia l’estudi de Christina Peterson, que diu que l’estrés i els desencantaments emocionals són causes de migranya. El mal de cap podria ser el resultat d’assumir massa responsabilitat.

En relació als dolors de coll, Lori D’Ascenzo, expert en Kinesiologia i practicant de Reiki, afirma que al coll és on s’agarren el remordiment i la autoinculpació. Una dolència de coll pot significar que t’estàs oblidant de tu mateix i que et jutges amb molta severitat.

Respecte als muscles, el kinesiòleg Ros Kitson, creu que sobre els nostres muscles suportem els nostres problemes, i això és exactament el que fem quan els nostres muscles es tensen y ens causen dolor.

En aquesta recopilació, s’han tractat més causes de dolor físic en relació a l’estrés i les emocions, i també s’han donat moltíssims consells per a remeiar-los.

Notícia original

Informació relacionada:
- Relació entre les emocions i el dolor físic
- El cervell no distingeix entre el dolor físic i emocional

Vídeo

1 comentari:

  1. Hola Neus!
    La relació que hi ha entre la ment i el cos sempre m'ha resultat molt interessant, però a la vegada molt llunyana del meu saber.
    Cal estudiar moltíssim el cos i el cervell humà per a saber que és el que de veritat et produeix aquest dolor físic. No tots pensen que la majoría de problemes que tinguem son deguts a problemes o traumes emocionals. Crec que en certa manera no volen saber el que els intenta dir el seu subconsient, la persona fonda que tenen a l'interior.
    Crec que és cert que el cervell és l'organ més importan del cos, per a qualsevol humà,el lloc d'on provenen els sentiments , la moral i la raó, el centre de l'inteligència.
    Desde el meu punt de vista fa el que vol de nosaltres. Però també ens adverteix de certs perill i riscs. Ens avisa de certs detalls de la nostra vida que ens estan fent mal i no volem acceptar, potser també no obrim massa els ulls.
    Quan ens fa mal el cap, el coll, l'esquena o les cames, no serà degut a una força externa, és a dir a algun factor físic, tal vegada et sents mal perquè estas estressada, agobiada, deprimida, o simplement decaiguda per alguna raó que ha afectat a la teua vida emocional negativament.
    No te perquè ser durant un temps específic , potser durant tota la vida. per exemple Estàs sofrint un mal d'esquena i siga per la teua forma de viure, ser o fins i tot pensar la que et cause aquest malestar físic.

    Les al·lèrgies crec que també son un avís del subconscient. Si tens al·lèrgia no toleres aquest element, però potser que no el toleres perquè et vinga de familiar aquest element, o et recorde a una persona, un moment o una etapa de la teua vida que no vulguis tornar a pensar i la repudies.
    la meua opinió sería que no sempre que tingues un mal físic vages al metge. el metge potser tu mateix, reflexiona sobre la teua vida i el que et pot estar fent mal. també pots consultar.
    deuriem d'intentar escoltar el que ens vol dir el subconscient perquè tal vegada l'entenem i et puga ajudar amb la teua vida.

    Moltes gràcies Neus per la teua notícia i una vegada més fer-me pensar!

    ResponElimina