dissabte, 6 de juny del 2015

La dansa de venus i júpiter

La dansa de venus i júpiter.

L’estiu astronòmic s’iniciarà a l’hemisferi nord el dia 21 de juny a les 18h38m, hora peninsular. En eixe moment el sol es trobarà exactament al tròpic de càncer. Eixe dia, el més llarg de tot l’any, durarà a Madrid 15 hores i 3 minuts. Al solstici d’estiu el sol arriba a la màxima elevació respecte de l’horitzó.
Juny serà un bon mes per observar els planetes. Concretament venus, júpiter, saturn, mercuri i mart.
Venus brillarà potentment passat el crepuscle de la vesprada. Brillarà per l’oest i anirà caiguent en elevació fins al migdia. Júpiter serà visible durant les primeres 4 hores des de la caiguda de la nit, i també molt brillant. Es veurà més alt que venus, però ambdós planetes aniran apropant-se l’un a l’altre segons avance el mes.
El dia 22, al voltant de les 22.30, els dos planetes estaran separats per uns 5 graus, però aquesta distancia serà deu vegades més menuda el dia 30 de juny, quan els dos planetes seran observables els dos a la vegada amb prismàtics, ja que es trobaran al mateix camp de visió. Aquest apropament entre els dos planetes es el que es denomina la dansa de venus i júpiter
Amb l’arribada de l’estiu és un bon moment per gaudir de les nits i contemplar el firmament. No són moltes les hores de foscor, però “el caloret” estiuenc les fa molt agradables.

Noticia original
Noticia relacionada1
Noticia relacionada2  
video relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada