dimecres, 3 de juny del 2015

UN NOU TIPUS D' ESCARABAT EN EL SUBSÒL DE GRAN CANARIES


En Gran Canaries ha sorgit en els ultims anys una gran cantitat d'insectes, com el nou tipus d’escarabat que esta dins de la clasificacio de coleòpters.


Aquest escarabat s’anomenat Oromia thoracica, fa sis anys que trobaren el primer ejemplar, però fa escasos 4 anys que finalment ,conseguiren capturar 5 ejemplares més, per poder corroborar els especimens.

Aquest coleopter medix mes o menys cinc milimetres, pero el seu tamany supera el d’altres espècies del mateix tipus. La Oromia thoracica es cega y te un color parda-vermella típica dels insectes del subsòl. Les seues extremitats son allargades i planes, el cos es més pla, això indica una major adaptació al medi subterrani.
El que més impacta es que part del seu tórax, s’exten sobre el cap com un escut acoraçat, deixant el cap ocult. La superficie d’aquest es llisa a diferència de les altres espècies de Oromia.


La vida subterrànea de l’escarabat a grans profunditats provoca la dificultat de la seua captura, es per tant, que la recoleccio d’uns pocs ejemplars a dut alguns anys d’estudi.  Els autors relacionen la presència d’arbustos moribunds prop de les trampes amb l’aparició d’aquesta espècie.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada