divendres, 5 de juny del 2015

Un fàrmac derivat del cànnabis ralenteix l’alzheimer en ratolins.


Un equip d'investigadors de l'hospital de Bellvitge de Barcelona han provat en ratolins que un fàrmac derivat del cànnabis  ralenteix, tant a nivell cognitiu com a molecular, l'avanç de l'alzheimer en els animals. L'estudi dels científics de l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) ha constatat que l'administració d'aquest fàrmac, format per una combinació de dues varietats de planta de cànnabis, produeix millores importants en els ratolins tractats durant les fases inicials de la malaltia.
Els científics han provat que subministrar aquests dos extractes de planta de cànnabis a ratolins modificats genèticament perquè desenvolupen alzheimer té efectes beneficiosos perquè no tenen la mateixa pèrdua de memòria. Els ratolins van començar a ser tractats en etapes inicials de la malaltia, quan va iniciar la clàssica pèrdua de memòria i, van descobrir que, després de cinc setmanes subministrant-los el fàrmac, els animals no solament no presentaven problemes de memòria, sinó que tampoc tenien dificultats en tasques d'aprenentatge.

Els científics calculen que els primers assajos clínics amb humans no trigaran molt temps, però els científics aclareixen que aquest tractament no es curatiu, es a dir, no poden curar la malaltia sinó que pretenen amortiguar els efectes danyins de la “almiloide” i ralentir els efectes.

Noticia original

Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada