dissabte, 6 de juny del 2015

La NASA retrasa fins demà el llançament de prova del seu "plat volador"


La NASA ha anunciat que el llançament de prova del seu desaccelerador supersònic de baixa intensitat (LDSD) es torna a posposar fins demà matí, no abans de la una i mitja de la vesprada, hora de l'est dels Estats Units. L'agència especial nord-americà justifica aquest segon retràs per les males condicions de l'Oceà Pacífic, ja que el llançament tindrà lloc en Hawai. Aquest llançament, permitirà transportar grans cargaments per a poder ser conduits amb seguretat fins la superfície de Mart o altres planetes, incluin la Terra. El projecte està impulsat desde el Laboratori de Propulsió de la NASA en Pasadena (California), així com per el Centre de Vol d'Alabama.



La NASA retrasa a mañana el lanzamiento de prueba de su «platillo volante»


El desaccelerador supersònic de baixa intensitat de la NASA és un vehicle, amb forma de plateret volador, que permetrà depositar grans cargaments de material sobre planetes com Mart.

El llançament de prova començarà elevant al DSBD mitjançant globus d'heli. Després d'unes quantes hores, la nau deurà haver arribat a una altura d'uns 37 km. Si des d'ací no s'ha detectat res fora del comú, el desaccelerador es soltarà del globus i els seus propulsors impulsaràn fins els 55 km d'altura. Una vegada allí, la NASA deixarà el deixarà caure, i d'aquesta forma desplegar el matalàs inflable i el paracaigudes supersònic amb la fi de certificar que funcionen per a acompanyar a la nau en el seu descens i protegir-la. Aquesta prova permetrà als tècnics sopesar si els tècnics de la LDSD pot dur una major càrrega. Un tema crucial, ja que aquest vehicle no tripulat podria jugar un rol essencial en una futura missió a Mart.



VÍDEO:







NOTÍCIES RELACIONADES:


http://www.lanasa.net/news/marte/


http://danielmarin.naukas.com/2015/01/20/como-podria-la-nasa-poner-un-hombre-en-marte/


NOTÍCIA ORIGINAL:


http://www.abc.es/ciencia/20150603/abci-lanzamiento-desacelerador-supersonico-201506030854.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada