dimarts, 2 de juny del 2015

Sobrepès i obesitat infantil

L'obesitat infantil és un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI. El problema és mundial i està afectant progressivament a molts països de baixos i mitjans ingressos, sobretot en el medi urbà. La prevalença ha augmentat a un ritme alarmant. Es calcula que al 2010 hi havia 42 milions de nens amb sobrepès a tot el món, dels quals prop de 35 milions viuen en països en desenvolupament.
Els nens obesos i amb sobrepès tendeixen a seguir sent obesos en l'edat adulta i tenen més probabilitats de patir a edats més primerenques malalties no transmissibles com la diabetis i les malalties cardiovasculars. El sobrepès, l'obesitat i les malalties connexes són en gran mesura prevenibles. Per tant cal donar una gran prioritat a la prevenció de l'obesitat infantil.
Els pares han d'ajudar els seus fills a tenir una vida més activa i no tan sedentària, ja que es van acostumant a estar tot el dia mirant la tele i jugant amb les consoles, i sobretot regular l'alimentació, no menjar tanta bolleria industrial.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada